Svenska Föreningen på Cypern

Historik

Den 10 september 1991 hölls det första mötet för att bilda föreningen som skulle starta den svenska skolan. Idén kom från den svenske prästen Harald Ekberg. Han hade blivit inspirerad av sitt besök i Pireus, där svenskundervisning bedrevs.


Skolan startade med 11 elever i Ayia Napa, 13 i Larnaca och 7 i Limassol. Mycket har hänt under åren sedan föreningen bildades.


Från och med år 2002 när föreningen blev registrerad och i samband med det bytte namn från Svenska Skolföreningen på Cypern till Svenska Föreningen på Cypern, är det inte bara skola som gäller. Alla är välkomna som medlemmar och får då bl.a. vår medlemstidning Cypressen och tillgång till våra bibliotek.


Föreningen bedriver kompletterande svenskundervisning på följande orter: Ayia Napa, Larnaca, Limassol och Nicosia.


Medlemskap

Alla med svensk anknytning är välkomna som medlemmar och som medlem får du b.l.a vår medlemstidning Cypressen fyra gånger per år, tillgång till våra bibliotek som finns på skolorna. Rabatt på julfester och andra aktiviteter. Medlemsavgiften är för ett år €25 per familj eller €20 för enskild medlem. Medlemsavgiften gäller för tiden 1 juli till 30 juni varje år.


Önskas medlemskap, fylls en blankett i, som skickas med mejl till svenskaforeningen@cytanet.com.cy eller faxas till 25372450. En faktura skickas därefter till er och ni betalar då direkt till Bank of Cyprus på bankkonto: Swedish Association in Cyprus 357015784984


Glöm inte att säga till på banken att avsändare ska anges på inbetalningsblanketten!


Blanketter finns även på skolorna.Learn Swedish

Learn Swedish in Cyprus in group or private. For more information call: Juliette on 99490747 or send a mail to svecyp@hotmail.com

 

Föreningen

Vill du bli medlem i Svenska föreningen? Du får då vår medlemstidning två gånger om året, inbjudningar och rabatter på våra evenemang t.ex julfester, midsommarfester och dylikt.

 

Skolan

Vi har för närvarande kompletterande svenskundervisning i följande städer: Nicosia, Larnaca, Ayia Napa och Limassol.


Studera i Sverige

Här finns information om att studera i Sverige.


Kyrkan

Här finns tiderna för gudstjänsterna i höst och vinter.

 

Länkar

Här kan du hitta länkar som kan vara bra att ha.


Kontakta oss:


Telefon: 7000 7710


Våra sponsorer:

Vi vill speciellt tacka de privatpersoner och företag som hjälpt oss.